Namaste

8:30 Internetcafe in Dhapasi, Kathmandu Zo, eindelijk tijd voor het thuisfront. Internet is een beetje een probleem in de winter, omdat de elektriciteit afhankelijk is van de rivier. In de winter is het droog, dus er is niet vaak stroom beschikbaar. Gisternacht heeft mijn ama (gastmoeder) me om half 2 's nachts wakker gemaakt zodat ik op internet kon. Het was zo koud dat ik na een paar tikken snel mijn bed weer indook, er is namelijk geen verwarming. Het huis waar ik nu zit is veel groter dan ik had verwacht. TIjdens de taxirit naar Rajesh' huis heb ik vooral met open mond om me heen zitten te kijken. Ze rijden hier links en er zijn geen duidelijke verkeersregels behalve deze: toeter als je ergens langs wilt. Rajesh is trouwens degene die ons de eerste week opvangt en taallessen verzorgt en ons over de gebruiken vertelt. Op deze manier krijg je steeds meer het vertrouwen dat je jezelf kunt redden en je niet afgezet wordt. De mensen zijn hier vriendelijk, je vindt altijd wel iemand die bereid is om je te helpen. Veel Nepalezen zijn verlegen, dus je moet wel degene zijn die contact maakt. Eergisteren zijn we naar Bhoudanath geweest; een boedhistisch complex. Eromheen waren allerlei winkeltjes en stupa's (tempeltjes) waar ik gezegend ben door een monnik. Er liepen allerlei monniken rond uit Nepal in Tibet. Ze droegen traditionele kleding, maar op een gegeven moment hoorde ik een Nokiatune en nam een van hen zijn knalroze telefoon op. Gisteren ben ik naar Jamal geweest waar de Assanmarkt is, daar was ht de bedoeling dat we in alle hectiek de spullen op ons lijstje kochten zonder afgezet te worden. De Israeliers zijn erg goed in onderhandelen, ze zijn me wat trucs aan het leren: altijd lachen, prijs die je wilt betalen in je hoofd en een zelfverzekerde houding. Ook nog wat andere dingen, maar dit zijn ed belangrijkste. Het eten bevalt me heel goed, al ben ik nogal gevoelig voor de spicy food. De eerste lunch samen had ik vegetarisch eten besteld zonder te zeggen dat ik niet zoveel spice wilde; resultaat: knalrood hoofd, zweten en tranende ogen. En een lachende tafel. Malaai Nepal manparchha, ik hou van Nepal. Tot nu toe heb ik alleen nog maar hoogtepunten meegemaakt. Morgen krijgen we yoga en gaan we een tocht maken. Dan gaat ieder zijn weg naar het vrijwilligerswerk. Ik ga naar een school waar ik Engels zal gaan geven aan klassen van 30 kinderen. Ik ben heel benieuwd! Ik kan onmogelijk alles opschrijven wat ik meemaak en het laden van de foto's wil hier niet echt lukken, maar ik doe mijn best zo vaak mogelijk wat te laten horen. Pheri bataula!

Jan

mooie start Suzanne. Ook de foto's. Veel plezier en succes met de lessen.
Ik blijf je volgen

Neef Maarten

Klinkt als een goed begin van een mooi avontuur! Geniet er van! Nog geen heimwee naar pappie?

Emma Passchier

Suus! fantastisch, het klinkt alsof jij je plek wel vind :)
ik denk aan je!
xxxx

Myrthe

Hee zus, Super leuk dat je het naar je zin hebt ook weer een opluchting voor papa en mama en mij natuurlijk.
Kusjess uit ons verregende Nederland :D haha

Maarten

heel leuk om wat van je te horen!
al zo veel ervaringen na 5 dagen, wat geweldig voor je!
ik ben blij voor je dat je van alles zo geniet.
ik kijk uit naar je volgende verhaal!
kus

Annigje

Haha,helaas hadden we elkaar net gemist op facebook. Die foto's zien er echt heel mooi uit! :) Vooral die met die handdoek. Ik weet niet trouwens of dit de plek is om op foto's te reageren, maar goed.
En wat bedoel je proecies me israeliers? Is de organisatie israelisch?
Doe iedereen de groeten :p

Atty en Vincent

Hoi Suus,
Leuk om iets van je te lezen, mooie foto's en fijn dat je geniet. Een hoop nieuwe ervaringen, maar daar sla jij je wel doorheen. Succes en we blijven je volgen.

Mirjam

Hey Suzanne, dat klinkt indrukwekkend. Mijn ooit zo kleine nichtje zit aan de andere kant van de wereld en gaat lesgeven aan 30 kinderen! ik weet nog dat je geboren werd.. hihi! knap hoor, van jou. Heb veel bewondering. Ik blijf je volgen, veel succes en niet te vergeten ook heel veel plezier! Liefs, Mirjam en een lachje van Phileine :-)

Jolanda

Ha Suzanne,
Fantastisch om je verhalen te lezen. Lijkt me dat je het heel erg naar je zin hebt. Foto's geven mooie indruk, ook beetje van de berglandschap. Lijkt me geweldig!
Wat goed trouwens dat je cursus krijgt in het onderhandelen. Ik herken de trucs van mijn Indonesie-reis lang geleden. En cursus yoga; ben benieuwd!
Succes met het lesgeven aan 30 kinderen en ik blijf je natuurlijk volgen!
Dikke zoen, Jolanda

Marjan

Hi Suzanne,
Een mooi avontuur, veel indrukken en leuk om dat zo door te sturen!
Zet hem hem op (30!!!)
groetjes,
X marjan

Dianne

Ook even een berichtje hier. Wat fijn om zo heel veel van je te horen. En natuurlijk dat je het zo naar je zin hebt. Ben nu heel benieuwd hoe je het op de school vindt en hoe dat allemaal gaat daar.
liefs
Dianne

René

Hoi Suzanne,
Geweldig! ik ga het allemaal volgen
Groet
René

Lieve Suzanne,
Wat geniet ik van je verhalen! Ik leef reuze met je mee. En dan met 30 leerlingen die aan je lippen hangen om Engels te leren.
Als je de tijd hebt vergeet niet om een bezoek te brengen aan Baktapur, een prachtig historisch stadje waar Rene en ik zijn geweest.
Een heel mooie tijd toegewenst!
Liefs van Gerda